Sådan arbejder jeg

Malerierne

Jeg kigger som regel efter et foto jeg selv har taget – det kan være fra det gamle fotoalbum eller fotos jeg har taget for nylig, altid med mennesker. Jeg vil gerne fremhæve det almindelige liv, sætte fokus på hverdagslivet med de mennesker vi omgiver os med.

Fotografiets kvalitet er ikke så afgørende, det er indholdet og kompositionen jeg bruger.

Som illustrator synes jeg fortællingen i motivet er vigtig. Mit valg af motiv har ofte noget med relationer i at gøre. Jeg tegner mit motiv igennem før jeg maler det, som et led i processen. Det er en måde at nærme mig det væsentlige på.

Jeg mærker andres glæde når de genkender hverdagens liv i mine motiver. Ved at tilføje det koloristiske, opløse detaljer og fremhæve andre, opnår jeg det liv i malerierne som jeg gerne vil udtrykke. Jeg arbejder intenst, ekspressivt og intuitivt, når først grundfarverne er på paletten og penslerne er klar. Jeg bruger altid samme udgangspunkt på min palet – to gule, to røde, to blå, to brune, to hvide, en grøn og en okker.

 

Tegningerne

Tegning kan noget andet end maleri. Tegning er som regel i mindre format, og kan både være fri fantasi og fabulerende men også en konkret opgave, noget der skal illustreres, være let aflæselige ikoner og vignetter. Det kan være fortællinger over flere forløb, i tegneserieform eller tegningen som kommentar til en tekst, der kan tilføje en tekst et ekstra lag.

Jeg mærker andres glæde når de genkender hverdagens liv i mine motiver.