Om mig

Jeg er bosat med min mand og vores to børn ikke langt fra Smidstrup, en privilegeret lille by i trekantsområdet med lige langt til Vejle, Fredericia og Kolding.

Jeg bliver inspireret af naturen lige uden for mine vinduer, den lille ådal, engen med køer, skoven, markerne, fugleliv og vildt. Min hverdag er lige dele hjemmegående pedel/gartner/husmor og kunstner på arbejdsværelset.

Jeg er uddannet illustrator fra Designskolen Kolding i 2003. Jeg har haft forskellige freelance illustrations- og børnebogsopgaver og deltager jævnligt i kurser, for at få udvikling, sparring og inspiration. De seneste år har jeg taget hul på det at male malerier og har min gang i Kunstskabets værksted på Markant i Børkop og er del af Trapholt Malerne.

 

 

Min vej hertil

Jeg har altid tegnet meget. Som 9 årig viste min farfar mig hvad han havde lært på et malekursus. Jeg sad ved køkkenbordet med et staffeli, plade, terpentin, tuber med oliemaling der var trykket ud i små klatter på sølvpapir og en fint telegram fra deres guldbryllup som jeg skulle male efter.

Han viste mig hvordan man med felter og kulstift fik overført motivet fra telegram til masonitplade, hvordan man valgte og blandede farverne for at få de rette nuancer. Farfars motto var ”lidt og tit” for ikke at frådse med malingen. Et af de første motiver jeg malede indeholdt en grusvej der forsvandt ind i billedet i en stor blød bue, fra bunden af billedet og ud i horisonten. Jeg malede og malede og nød at penslen fulgte den store bløde bue – min farmor var i køkkenet og sagde at jeg da vist skulle være maler. Min Farfar sagde ”stop, stop – det er vist nok”.

Min farmor fortalte mig om Kunsthåndværkerskolen i Kolding, hun ville gerne have haft mulighed for at sende sine børn derhen. Det kunne være det var en skole for mig, sagde hun.

Efter folkeskole, efterskole og H.F. eksamen rejste jeg til Århus. Jeg havde ledt efter den rigtige uddannelse i den store “Hvad kan jeg blive”-bog og fundet teatermaler eller scenograf.  Jeg fik arrangeret at jeg kunne følge scenograf Claus Helbo på teateret ”Den Blå Hest” mens de satte et nyt stykke op. Det var lærerigt og jeg hjalp med alt muligt. Claus Helbo fornemmede at jeg gerne ville tegne og foreslog kurser på Grafisk Skole. Jeg fandt et sted af bo, et rengøringsjob og begyndte to dage om ugen på Grafisk Skole i Skt. Anna Gade. Tina Sonnichsen underviste i croquis og det var fantastisk – og croquis er stadig en favorit disciplin. Den intense stemning, uforstyrret undersøgelse af form og uden forventninger til resultatet. Tina Sonnichsen foreslog at jeg uddannede mig til illustrator.

Efter et par år som rengøringsassistent og kursist på Grafisk Skole tog jeg designlinjen på Krabbesholm Højskole. Maleri var for ukonkret syntes jeg. Højskolen var et intenst halvt år og tilbage i Århus gik jeg i gang med “mappen” til optagelse på Kunsthåndværkerskolen i Kolding. Jeg husker en underviser fra Grafisk Skole, der hjalp mig med at sammensætte mappens indhold og hans lidt frustrerede ord: ”I tror det er mere rigtigt, fordi det er en skole – hvorfor maler I ikke bare billeder?!”

Jeg var til optagelsesprøve og kom ind på Kunsthåndværkerskolen som senere skiftede navn til Designskolen Kolding. Mit valg faldt på  illustrations linjen under Ken Denning. Der blev prøvet mange ting af, mange forskellige gæstelærere og interessante forelæsninger de følgende 5 år.

I sidste ende var det faktisk svært at finde det rette ben at stå på. Nu har jeg genoptaget det, jeg havde størst fornøjelse af – at tegne og male figurativt og bruge farverne.

 

Udstillinger:

2020:Brenderup Højskole

2019: Agerskov Hallen
2019: Vejle bibliotek
2018: Markant i Børkop
2018: Gauerslund sognehus
2017: Kræftens Bekæmpelse, Kbh. Ø

Kommende udstillinger:

 

2021: Huset i Give

2021: EWII Kolding

 

CV:

1994 – 1995: Grafisk Skole i Århus
1996: Krabbesholm Højskole
1997 – 2003: Designskolen Kolding

2014: Pia Brix Thomsen og Lisbeth Ellinor
2016: Holbæk Højskole, Peter Carlsen
2017: FOF Kolding, Adam Gabriel
2017: Kunstskabet, Jørgen Rosengaard
2018: Skolen for KunstDesign, Line Refstrup
2018: Engelsholm Højskole, Morten Buch Cramer

2019- : Trapholt Malerne, Ken Denning

Aktiv i Kunstskabet i Børkop.

 

Opgaver:

Illustrator hos 55N

Spejderliv

Dagli Brugsen Smidstrup

PrimoVino Børkop
Landsbyen Sølund

Vignetter til Kolding Kajak Klub

Freelance for AD-Work
Forlaget Gyldendal
Forlaget Carlsen